Nya erfarenheter

Igår var första gången vi lämnade walle ensam en längre stund. Jag åkte till jobbet vid 11 och Jessica var hemma vid 3. Han klarade sig hemma i 4 timmar utan att varken kissa eller bajsa inne. Det börjar se bra ut för våran hund :D.

Men oj va han växer, det är riktigt roligt att se hur han växer. Senast vi vägde honom så vägde han 10 kg. Och då hade han gått upp ca 1½ kg på en vecka. Imorgon ska vi till veterinären och vaccinera honom, undrar om han har gått upp ytterligare 1½ kilo på denna veckan.

För övrigt så har vi börjat träna lite med honom. Han kan sitt utan problem och kommer på kom, om det inte finns något annat som är intressantare. Ligg är lite svårare, men han börjar fatta det nu och snart klarar han av ligg utan problem. Vi håller även på med lite uppmärksamhetsövningar, att han ska fokusera på oss och itne godiset vi har i handen. Det går sådär. Den enda sådan övning som går riktigt bra är att sitta å vänta på "varsegod" när han ska få mat. Det funkar till och med så bra att vi kan ställa ner maten, och sen ta vatenskålen å byta vatten. Medans han fortfarande sitter å väntar på maten.

D va allt för denna gången.

//Jocke

Valp kurs

Nu är Walle lite mer än tio veckor och han växer som ogräs. Just nu väger han ca 10 kilo men det kan ändras snabbt. Han har gått upp ca 1,5 kilo i veckan sedan vi hämtade honom.

 

I Torsdags (8/10) var jag och Walle på valpkurs för första gången. Det gick väldigt bra, men han ville leka med alla andra hundar och de var mycket intressantare än vad matte var under övningarna. Torsdagens lektion gick ut på att skapa en ”kontakt” med hunden. Att han skall titta på oss när innan han gör något. Ungefär som om han frågar om lov.

Den ena övningen gick ut på att man skulle visa godisen för hunden och sedan hålla ut armen så att hunden kunde se godisen. Sedan skulle man vänta på att hunden slutade titta på godisen och tittade på dig och då skulle han få godisen. Detta var inte så lätt för korv, som jag hade med mig, var mycket intressantare än vad jag var. Men i början får man nöja sig med ett snabbt ögonkast och sedan längre stunder.

Efter kursen var han helt slut och ville bara sova, jag fick nästan släpa honom till bilen när vi skulle åka hem. Det var mycket nya intryck för hon om den kvällen men jag tyckte han skötte sig jätte bra. Nu är det träning hemma som gäller.

 

// Jessica


RSS 2.0