Mycket har hänt sen senast

Nu var det att bra tag sen vi skrev något här och mycket har hänt sen senast. Vart ska man börja? Jo, vi kan börja med att Walle har varit lite sjuk. Vi märkte det för ca två veckor sedan då han börja klia sig väldigt mycket på magen. Först förstod vi inte var det var, men bara över en natt hade han fått massa små ilsket röda utslag över hela magen. Vi ringde till veterinären och fick tid redan nästa dag. De viste inte riktigt vad det var för utslag han hade fått men vi fick ett medel som vi skulle droppa i nacken mot massa olika typer av parasiter och antibiotika som vi ska ge honom i 20 dagar. De flesta hundägare vet nog att det inte är det lättaste att ge en hund tabletter. I början gick det bra, då förstod han nog inte riktigt vad som hände. Nu är det lite trixigare, men den slinker efter ca tre försök.
Nu har det gått ca tio dagar sedan vi började med behandlingen och utslagen är helt borta sedan några dagar tillbaka och han kliar sig inte alls. Mitt i hela denna röran hade vi ju även valpkursen, men vi tyckte det var dumt att riskera att smitta någon av de andra hundarna. Men vi ringde ner och kollade vad vi skulle göra den gången och vi skulle ha en del teori så, jag  (Jessica) lämnade Walle hemma och gick ändå. Man vill ju inte missa massa bra information och när jag väl var där så hade vi teori i en timma av en och en halv. Det hade nog varit svårt att lyssna om Walle hade varit med. Han skulle ha blivit väldigt rastlös efter ett tag.

I Torsdags (12/11) var sista gången på valpkursen. Vi hade mestadels repetition och det var roligt att se hur mycket han lärt sig. Nästan allt kunde han jätte bra. Vissa grejer får vi fin slipa lite. Jag kommer att sakna att gå dit och jag tror att Walle med kommer att behöva göra det. Men jag prata med några av de andra deltagarna och vi ska nog försöka ses ibland. Sen så sa vi även att vi ska försöka komma i samma fortsättningsgrupp till våren. Vi får hoppas att det blir så.

Ha det super bra
// Jessica


Ute i det gröna


RSS 2.0