Första julen

Nu är Walle fem månader och väger ca 25 kg. Han börjar bli en riktig tungviktare. Kanske är det all julmaten? haha nä jag tror inte det själv faktiskt då vi är stenhårda med att inte ge honom något av vår mat. Labradorer är matglada nog som de är, behöver inte uppmuntra honom till att börja tigga vid bordet. Det är jätte skönt att han inte har börjat med det än och hoppas att han inte skall göra det heller.

Men nog om det. Walle har ju varit med som sin första jul och sin första snö. Vi kan börja med snön. En väldigt rolig grej tycker han att det är. Första dagen han skulle gå ut i det blev det ett litet försiktigt steg och lite luktande men sedan gick han som vanligt. När vi släppte honom på gräsmattan började han rusa runt, fram och tillbaka, hit och dit så snön vara yrde. Det var riktigt härligt att se. Nu är han helt galen i snön. Extra roligt tycker han att det är när man gör en boll till honom att fånga. Är väldigt impad över att han hittar snöbollen man kasstat i snön. Han hittar alltid till det stället där den landat även om det var långt ifrån honom. Undra vad det kan bero på?

Julen tyckte han med va spännande. Han fick några egna små paket men det mesta tog matte och husse hand om som han ska få senare. Han kan ju inte äta upp allt på en gång. Vi fick hålla honom en bit ifrån julgranen också, där under låg ju en massa klapper med massor av papper som han sååå gärna hade rivit sönder i miljoner små bitar. Han är nästan mer intresserad av pappret utanpå godisen än själva godisen tror det eller ej. Kanske är det för att det sedan är jätte kul när matte och husse kryper om kring på golvet och försöker få upp alla småbitar.

Flyttat har vi gjort med och det har han klarat bra. Han är lite efterhängsen nu och går inte långt ifrån oss. Vi tror han är lite rädd att vi skall lämna honom. Dagen då vi flyttade lämnade vi honom nämligen på Jessicas för att han skulle slippa vara med då alla sprang omkring och bar massor med grejer. Det var nog lugnast så för honom, men han tyckte inte det var så roligt att ligga själv inne på rummet även om folk säkert hälsade på honom lite då och då som det brukar. Men som sagt han har tagit flytten bra. Hans grejer är nog det enda som redan är helt uppackat. Det är ju extremt viktigt att hans säng och grejer är framme så att han känner sig hemma och har sina tryggheter.

Nu får jag sluta skriva. Walle kom precis och la en leksak i mitt knä så jag ska ta och leka lite med honom.

Gott Nytt År allesammans
Jessica och Jocke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0